Piloot doet uitstekend werk

~Zaterdag voor het eerst in meer dan 100 jaar een echte storm in juli. En natuurlijk: er gebeurd in Nederland weer eens iets uitzonderlijks en er wordt weer oeverloos gediscussieerd. Wat is aan de hand:

Er was een vliegtuig van Transavia die boven Rotterdam in de wachtrij vloog. De wind werd te sterk voor het vliegtuig, dus besloot de piloot door te vliegen naar Amsterdam. Daar moest hij ook rondjes draaien om te wachten voor de landing.
Toen was het risico groot dat hij zonder brandstof zou komen te zitten en besloot de piloot een noodlanding in te zetten. Op de beelden was goed te zien dat het vliegtuig veel last had van de wind. Het toestel is veilig geland en de passagiers zijn veilige geland.
Natuurlijk zal het best eng geweest zijn in het vliegtuig tijdens de landing, maar op het nieuws wordt  nu constant gediscussieerd: Waarom niet dit, Waarom niet dat, Had de piloot niet dit…….

Hou nou toch eens op, geef die piloot een pluim! Ik hoorde een luchtvaartdeskundige zeggen: “Die piloot heeft steeds de juiste beslissing genomen. En vergeet niet, dat zonder brandstof komen zitten is nog schadelijker dan een noodlanding maken.”

Wanneer zullen wij in Nederland eens accepteren dat het leven niet ‘maakbaar’ is? Dat niet alle risico’s zijn af te dekken. Laten wij blij zijn en geloven dat God de wereld heeft gemaakt en onderhoud! 

27
JUL
2015

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer


Categorieën

Volg mij op LinkedIn Volg mij op Twitter Volg mij op Facebook