Oppas Opa en Oma

De de kranten staan weer vol van de kabinetsplannen om de kinderopvang duurder te maken. Zelfs het journaal maakte een rapportage. Ze lieten twee gevallen zien die "last" zouden krijgen van de nieuwe maatregelen.
Het tweede geval was een gezin met een werkende vader en moeder, die iemand in huis hadden om voor de kinderen te zorgen. Deze persoon zorgde voor de kinderen ook na schooltijd tot de ouders weer thuis kwamen. De moeder klaagde dat zij straks maar iets meer verdiende dan de kosten die zij kwijt was voor de kinderopvang. "Ja, hè," zei ze "het is bijna een kwestie van keuze" . Nou vraag ik je, ik heb altijd gedacht dat je samen (als echtpaar) het doel had, je kinderen groot te brengen. Dat kun je toch niet uitbesteden? Dat WIL je toch niet uitbesteden! Waarom gaan mensen er zo gemakkelijk vanuit dat de maatschappij er wel voor op draait? Want uiteindelijk betalen wij allemaal mee voor de kosten van kinderopvang.

Het eerste geval vond ik nog gekker, een opa die op zijn kleinkinderen paste. Het waren er drie. Zijn dochter moest alleen voor de kinderen zorgen. Ik begrijp dat je dan hulp nodig hebt bij de opvoeding.  Die man vertelde dat hij met de nieuwe maatregel waarschijnlijk zelf geld zou moeten bijleggen. Hij bracht na schooltijd de kinderen naar sportverenigingen en naar paardrijden en dat koste benzine voor zijn auto.

Sorry maar ik erger mij dan om twee dingen: ten eerste ik ben ook opa, en ik vind het heerlijk om op te passen en dingen met mijn kleindochter te doen. Maar geen haar op mijn hoofd die er over denkt om daar geld voor te willen hebben van mijn zoon. Ten tweede: zelfs als je als opa of ouders onvoldoende geld hebt om dure benzine te kopen, dan moert je gaan lopen of fietsen. Waarom dan gaan klagen dat je minder van de overheid krijgt als oppasopa?   Ik vind het gezonder om je (klein)kinderen te leren dat niet alles kan als je geen geld hebt. Dan maar naar de sportvereniging op de fiets. Daar krijgt een kind niks van hoor.

Zijn wij niet bezig om aan de ene kant de maatschappelijke kosten op te drijven en aan de andere kant lopen we te schelden dat belastingen toch zo hoog zijn. HALLO, wordt eens wakker!! En geniet ervan dat je op je kleinkinderen mag passen, ook zonder vergoeding!


29
AUG
2011

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer


Volg mij op LinkedIn Volg mij op Twitter Volg mij op Facebook