Trouwambtenaar

Deze week weer volop in het nieuws. Tjonge, wat zijn we in Nederland toch soms bekrompen met z'n allen. Ik heb altijd begrepen dat wij in Nederland jaren hebben gevochten voor vrijheid van meningsuiting. We hechten ook veel waarde aan eigen levensinvulling. Naar mijn mening willen we dat te veel, maar goed, het tijdperk dat de Kerk en de staat het in Nederland voor het zeggen hadden ligt ver achter ons. Begrijp me goed, ik heb niks tegen het feit dat mensen in grote mate zelf mogen bepalen wat zij doen of laten. het zou natuurlijk geweldig zijn, als iedereen zijn doen en laten zou toetsen aan de tien geboden van God, maar ik ben niet zo naïef, dat ik dit hier op aarde zal meemaken.

Maar die vrijheidskeuzes, zijn dapper bevochten door o.a. de liberalen, die niets moesten hebben van de kerkelijke bevoogding. Hun argument was dat de kerk niet most bepalen wat zij moesten doen en laten. Wat hebben we in Nederland hiervoor bereikt? Vrijheid voor iedereen als het gaat om echtscheiding, dat moet toch laagdrempelig zijn?  En dat geldt natuurlijk ook voor abortus, vrouwen zijn toch baas in eigen buik? En als je anders geaard ben, of gewoon alleenstaand, moeten kinderen toch ook gewoon kunnen? Allemaal van die zaken die wij (liberale) Nederlanders hebben bevochten op die bekrompen denkende voorouders van ons.
U begrijpt dat ik een aantal zaken in wat grote lijn neerzet. Het is bedoeld om het kader te schetsen, van mijn ergernis. Die zgn. verworven vrijheden worden niet door iedereen gedeeld. Maar dat hoeft toch ook niet? Wij zijn in Nederland toch tolerant? Of toch niet?

Nee, want nou komt mijn verbazing en ergernis: mensen die zelf niet kiezen voor christelijke waarden, en dus vinden dat homo-paren moeten kunnen trouwen, die geven geen ruimte aan christenen die hierop tegen zijn. Raar hoor, waar blijft nu de vrijheid van de christelijke trouwambtenaar? Ik zou de liberalen graag een spiegel willen voorhouden: Zoals zij eisen dat hun levensopvatting moet kunnen, is het toch logisch dat andersdenkenden ook die vrijheid hebben?  Of is dit gewoon de aloude strijd tussen de slang en de vrouw?


29
AUG
2011

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer


Volg mij op LinkedIn Volg mij op Twitter Volg mij op Facebook